Nerikes Brandkår

Tillsammans skapar vi trygghet

Våra utbildningar

Alla utbildningar i våra lokaler är inställda tillsvidare

Med anledning av den snabba smittspridningen av Covid-19 och en ökad belastning på sjukvården, har Folkhälsomyndigheten beslutat att, utöver de tidigare råden, införa så kallade ”Lokala allmänna råd” i Örebro län. Därför ställer vi nu in alla utbildningar i Nerikes Brandkårs lokaler tills restriktionerna lättar.

Digitala utbildningar

Från och med den 1 februari 2021 kan vi erbjuda digitala brandutbildningar till offentlig verksamhet, företag och föreningar. Vid intresse kontaktar du vår utbildningsenhet via e-post: utbildningar@nerikesbrandkar.se eller telefon: 010-176 20 00 (vxl).

Heta arbeten och Anläggningsskötare brandlarm

Kurserna Heta arbeten och Anläggningsskötare brandlarm sker i Brandskyddsföreningens regi och påverkas inte av de nya restriktionerna. Till dessa utbildningar anmäler du dig via länken nedan.

Till kursanmälan »länk till annan webbplats

Här hittar du grundutbudet av de utbildningar vi erbjuder offentlig verksamhet, företag och föreningar. Det händer ofta att man vill kombinera de olika utbildningarna eller skräddarsy efter sin egen verksamhet - kontakta oss för mer information.


Klicka på respektive rubrik för mer information.

Första hjälpen

Akut omhändertagande, L-ABCDE

Utbildningen passar dig som vill eller bör ha grundläggande kunskap i första hjälpen för att kunna agera om olyckan är framme.

Hjärt- och lungräddning (HLR)

Kunskaper i hjärt- lungräddning bidrar till att många personer kan räddas om det utförs i ett tidigt skede. Genom utbildning hoppas vi få fler att vågar ingripa.

För företag/organisationer »

För privatpersoner »

Hjärt- och lungräddning (HLR) barn

Forskning visar att många tvekar att påbörja HLR på barn, eftersom man är rädd att skada mer än hjälpa. Genom utbildning hoppas vi få fler att vågar ingripa.

För företag/organisationer »

För privatpersoner »

Hjärtstartare (D-HLR)

Här får du lära dig hur du ska använda en hjärtstartare/defibrillator (D står för defibrillator). Förkunskaper i Hjärt- och lungräddning krävs.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: