Nerikes Brandkår

Tillsammans skapar vi trygghet

Brandingenjör till Operativa enheten

Är du brandingenjör och söker ett spännande och omväxlande arbete? Nerikes Brandkår söker nu dig som vill vara med och utveckla den operativa verksamheten med strävan att skapa trygghet för såväl medarbetare som medborgare.

Dummtbild

Nerikes Brandkår

Kommunalförbundet Nerikes Brandkår är en av de större räddningstjänsterna i Sverige med nio kommuner, 28 brandstationer och ca 500 medarbetare. Vår ambition är att bedriva en räddningstjänst som ligger i framkant såväl operativt som olycksförebyggande, och förbundets insatsområde innehåller det mesta. Här finns universitet, tung kemisk industri, stora lager, gruvdrift, statligt- och kommunalt vatten, universitetssjukhus, flygplats och mycket mer.

Nerikes Brandkår arbetar aktivt för att vara en jämlik arbetsplats. Därför ser vi gärna sökanden med olika bakgrund och förutsättningar.

Enheten Operativ planering

På den operativa enheten arbetar vi strategiskt för att räddningsinsatser ska genomföras effektivt och säkert. Vi ansvarar för metod- och teknikutveckling, tar fram styrdokument för den utryckande verksamheten, samt följer upp och utreder räddningsinsatser vid behov. Dessutom hanterar enheten remisser från myndigheter, stöttar verksamheter med insatsplanering med mera.

Just nu befinner vi oss i en spännande expansion och utveckling. Ett nytt operativt samarbete mellan Värmland, Dalarna och Örebro län (Räddningsregion Bergslagen, RRB) drog igång under 2020. Ytterligare en brandstation i Örebro är under uppbyggnad och i november 2023 står en gemensam ledningscentral (Seglet) i samverkan med polisen och SOS Alarm klar.

Vår region

I regionen med Örebro som största kommun, kan man bo centralt eller lantligt, urbant, sjönära eller mitt i skogen om man önskar. Det finns skidanläggning och möjlighet till vandring, mountainbike och liknande i bland annat Kilsbergen. Hjälmaren, Vättern och de andra sjöarna erbjuder båtliv och möjlighet att åka långfärdsskridskor när vädret är det rätta. Det erbjuds även många konserter och evenemang av olika slag. Det är helt enkelt kul att leva här!

Om tjänsten

I tjänsten ingår att handlägga, utreda och projektleda ärenden av operativ karaktär. Du samverkar med andra myndigheter och organisationer och stöttar enhetschefen i planering och uppföljning. En viktig del av tjänsten är att utveckla, uppdatera och omvärldsbevaka, bland annat operativa rutiner, riktlinjer och insatsplanering.

Det finns stora möjligheter, att tillsammans med enhetschef, forma tjänsten utifrån verksamhetens behov, personliga kompetenser och erfarenheter.

Du kommer att ha ett nära samarbete med enhetschefer i arbetet med den operativa utvecklingen, och även med andra avdelningar och enheter för att säkerställa erfarenhetsutbyte.

Andra tänkbara arbetsuppgifter:

  • Olycksundersökningar och utvärderingar av inträffade händelser och insatser
  • Planering av räddningsinsatser på våra Sevesoanläggningar samt andra farliga verksamheter
  • Utveckla räddningsledningssystem och dess funktioner
  • Ingå i arbetsgrupper inom Räddningsregion Bergslagen (RRB)
  • Säkerhetsskydd
  • Civilt försvar
  • Utbilda inom ansvarsområden, intern och externt
  • Beroende på intresse och lämplighet finns det just nu goda möjligheter att arbeta i operativ tjänst inom Räddningsregion Bergslagen (RRB).

Kvalifikationer

Vi söker dig som har brandingenjörsexamen med MSB:s påbyggnadsutbildning i räddningstjänst för brandingenjörer (RUB).

B-körkort är ett krav.

Som person är du resultatorienterad, sätter gärna höga mål att arbeta mot och är aktiv för att uppnå dem. Du behöver ha en god förmåga att planera och organisera ditt arbete, är noggrann och uthållig.

Vi ser att du är serviceinriktad, lyhörd och inkännande kring organisationens behov och kan driva utvecklingsarbeten framåt, självständigt och i samarbete med andra. Därför är det även viktigt att du har en god samarbetsförmåga och trivs i mötet med andra människor.

Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
Har du civilingenjörsexamen i riskhantering är detta meriterande. Lika så utbildning i projektledning och utbildning i olycksutredning.

Du har med fördel några års erfarenhet som brandingenjör samt erfarenhet från arbete i kommunal räddningstjänst. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av ledning av räddningsinsats antingen i en yttre (skadeområdesnära) eller inre (övergripande) ledningsfunktion.

Anställningsform och tillträde

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträde enligt överenskommelse.

Placering: Örebro brandstation, Nasta

Ansökan

Sista ansökningsdag är 09 oktober 2022.

Skicka din ansökan via e-post till rekrytering@nerikesbrandkar.se.
I ämnesraden skriver du ”Brandingenjör, Operativ planering 2022”.

I ansökan bifogar du CV och ett personligt brev, samt kopior på utbildningsbevis och andra intyg.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Övrigt

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att göras.

Med anställning följer krigsplacering, vilket innebär att du kan kallas att tjänstgöra i händelse av höjd beredskap inom totalförsvaret.

Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder motionstimme på betald arbetstid.

Ytterligare information

Daniel Langenbach, enhetschef Operativ planering
daniel.langenbach@nerikesbrandkar.se, 010-176 20 41

Anders Larsson, vice brandchef, chef räddningsavdelningen
anders.larsson@nerikesbrandkar.se, 010-176 20 31.

Facklig företrädare nås via Nerikes Brandkårs växel, 010-176 20 00


Välkommen med din ansökan!

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: