Nerikes Brandkår

Tillsammans skapar vi trygghet

Publiceringsdatum:

Nerikes Brandkår söker en förbundsdirektör/räddningschef
och en ställföreträdande chef

Under våren 2024 kommer både vår brandchef P-O Staberyd och vår vice brandchef/avdelningschef Räddning Anders Larsson att gå i pension. Vi har nu startat rekryteringsprocessen och kommer i detta arbete att ta hjälp av ett externt rekryteringsföretag.

Frågor

Har du frågor redan nu, gällande tjänsterna/rekryteringen, kontaktar du vår enhetschef HR.

David Klingenhoff, 010-176 20 19

david.klingenhoff@nerikesbrandkar.se

Dummtbild

Om Nerikes Brandkår

Nerikes Brandkår är ett kommunalförbund där Örebro, Kumla, Hallsberg, Lekeberg, Laxå, Askersund, Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg samverkar om räddningstjänst och olycksförebyggande verksamhet. Vi är ett av de större räddningstjänstförbunden i Sverige med 28 brandstationer, ca 500 anställda och ett insatsområde som täcker in ca 260 000 invånare.

Just nu befinner vi oss i en spännande expansion och utveckling.

  • Den operativa ledningssamverkan mellan 42 kommuner i Värmland, Dalarna och Örebro län (Räddningsregion Bergslagen) drog igång under 2020. En mycket lyckad satsning som öppnar för samverkan inom flera områden.
  • Ytterligare en brandstation i Örebro är under uppbyggnad.
  • I årsskiftet 2023/2024 flyttar Polis, SOS Alarm och Nerikes Brandkår sin ledning till Seglet; Sveriges första gemensamma larm- och ledningscentral för blåljusmyndigheter.

Vill du veta mer?

Här på vår webbplats kan du läsa mer om hur vi är organiserade och hur vi tillsammans med andra jobbar för ett tryggare samhälle.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: