Nerikes Brandkår

Tillsammans skapar vi trygghet

|

Publiceringsdatum: 2020-01-22

Brandingenjör

Nu är det mycket på gång och vi behöver förstärkning!

Dummtbild

Arbetsplatsen och området

Kommunalförbundet Nerikes Brandkår är en av de större räddningstjänsterna i Sverige med våra 9 kommuner, 28 brandstationer och ca 450 medarbetare. Området där vi bedriver räddningstjänst och servar våra medborgare innehåller det mesta. Här finns universitet, tung kemisk industri, stora lager, gruvdrift, statligt- och kommunalt vatten, universitetssjukhus, flygplats, hockeylag i SHL och mycket mer.

Vår ambition är att bedriva en räddningstjänst som ligger i framkant inom alla områden, såväl operativt som olycksförebyggande. I vår drar exempelvis Räddningsregion Bergslagen igång, där vi inleder ett operativt samarbete med Värmland och Dalarna samt en bit av Dalsland och Västmanland, vilket gör att vi kommer att ha de bästa förutsättningarna att bekämpa stora olyckor.

Här är det helt enkelt kul att leva!

Regionen, med Örebro som största kommun, expanderar kraftigt och bostadsbyggandet är bland det högsta i Sverige per capita. I den här regionen kan man bo centralt eller lantligt, sjönära, eller mitt i skogen om man så önskar.

Här finns skidanläggning och möjlighet till vandring, mountainbike och liknande i bland annat Kilsbergen. Hjälmaren, Vättern och flera andra sjöar erbjuder båtliv och möjlighet att åka långfärdsskridskor när vädret är det rätta.

Det erbjuds även ett rikt nöjesliv med många olika slags konserter och evenemang.

Arbetsuppgifter

Som brandingenjör på denna tjänst tillhör du den olycksförebyggande avdelningen.

Till att börja med kommer du att göra tillsyn enligt LSO och LBE, men det finns alla möjligheter att i framtiden arbeta med andra uppgifter beroende på vem du är och hur snabbt du blir varm i kläderna.

Avdelningen har medarbetare i Örebro, Byrsta och Lindesberg, som förutom tillsyn, hanterar plan- och byggärenden, kommunal riskhantering, tillståndsgivning enligt LBE, alkoholärenden, sotningsärenden samt råd och stöd till våra medborgare. Ganska exakt som de flesta andra olycksförebyggande avdelningar… fast lite bättre.

När tiden är den rätta kommer det att finnas möjlighet att även ingå i den operativa verksamheten. Vi kan erbjuda olika typer av tjänster; såsom insatsledare och insatschef i den yttre ledningsrollen samt larmbefäl och vakthavande befäl i den inre ledningen.

Kvalifikationer

Du är under utbildning eller färdigutbildad brandingenjör eller riskingenjör med MSB:s påbyggnadsutbildning för brandingenjörer.

Du har B-körkort, behärskar skrivkonsten väl, är pedagogisk, gillar att samarbeta med dina kollegor samt externa kontakter och hanterar självständigt arbete effektivt.

Du är inte rädd för att hugga tag i nya utmaningar och du gillar att lösa problem.

Du trivs på ditt jobb och sprider glädje omkring dig.

Vi eftersträvar att avdelningens medarbetare ska komplettera varandra på ett bra sätt och lägger därför mycket stor vikt vid din personlighet. Vi värdesätter självklart en jämställd arbetsplats.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning 100%

Tillträde enligt överenskommelse.

Lön enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan, med CV och personligt brev, som du skickar till rekrytering@nerikesbrandkar.se, senast den 16 februari 2020. 

Skriv Brandingenjör i ämnesraden.

Kontakt

Ulf Smedberg, vice brandchef

010-176 20 11


ulf.smedberg@nerieksbrandkar.se

Mattias Heimdahl, brandingenjör

010-176 20 12


mattias.heimdahl@nerikesbrandkar.se

Oscar Siljehav Lilja, Sveriges ingenjörer

010-176 20 13


oscar.lilja@nerikesbrandkar.seVi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss.

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: 2020-01-23

Öppettider - Örebro

måndag-fredag

08.00 - 16.00

lunchstängt

12.00 - 13.00

Entrén är låst

09.30 - 10.00

Länk till avvikande öppettider >   

Besöksadress

Nastagatan 10 A, 702 27 Örebro

Sociala medier

Facebook
Youtube

Kontakt

telefon (växel)

010-176 20 00

presstelefon

070-344 11 15

e-post

info@nerikesbrandkar.se

Länk till alla våra kontaktuppgifter >   

Post & fakturaadress

Nerikes Brandkår
Box 33600
701 35 Örebro

PDF-faktura: faktura@nerikesbrandkar.se

Organisationsnummer: 222000-1016